SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Welke vitamines heb ik elke dag nodig?

Een gezondere leefstijl: makkelijker gezegd dan gedaan. Diep van binnen weet je dat het moet. Maar het komt er gewoon niet van. Want je hebt het te druk om eens even écht goed uit te zoeken wat je dan allemaal moet eten en doen. Herkenbaar?

Je bent niet de enige. Voorbeeldje: Minder dan 10% van de Nederlanders haalt de richtlijn van 200 gram groente per dag. En dat terwijl er in groente superveel belangrijke voedingsstoffen zitten. Gelukkig kun je dat aanvullen met lekkere gummies!

Hoe kies je de juiste vitamines?

Natuurlijk is een vitaminepil of gummy geen vervanging voor groente, fruit of een gezonde leefstijl. Maar ze kunnen wel een mooie aanvulling zijn. Iedereen eet, beweegt en leeft anders. Dus ook iedereens behoefte verschilt. Welke vitamines je dan nodig hebt? Met het stappenplan hieronder kom je erachter. Nu nog een goede gewoonte ervan maken!

Stap 1: De basis, een multivitamine

Het begint allemaal met een goede multivitamine. Wat je precies nodig hebt aan vitamines en mineralen hangt heel erg af van je leeftijd en je geslacht. In multivitamines voor mannen zitten bijvoorbeeld mineralen die de aanmaak van zaadcellen ondersteunen. Een vrouw heeft juist weer extra vitamine B6 nodig, omdat dat bij vrouwen het geslachtshormoon en stress reguleert. Daarom hebben we multivitamine gummies voor vrouwen en voor mannen.

 

Niet alleen je geslacht is belangrijk bij de keuze van een multivitamine, ook je levensfase. Kinderen hebben bijvoorbeeld veel minder van elke vitamine nodig dan volwassenen. Daarom hebben we ook een multivitamine speciaal voor kinderen.

Stap 2: Kijk goed naar je eetpatroon

Multivitamine: check! Maar wat moet er nog bij? Dat ligt eraan wat je eet. Eet je bijvoorbeeld weinig koolhydraten? Dan eet je waarschijnlijk geen of weinig volkorenproducten en bonen. Daardoor krijg je minder B-vitamines binnen.

Ben je vegetariër of veganist? Dan moet je vitamine B12 uit een supplement halen, omdat B12 van nature alleen in dierlijke producten zit. Eet je geen vis? Dan is het handig om extra omega 3-6-9 te nemen.

Stap 3: Heb je last van veel stress?

Stress is van grote invloed op je lichaam. Bijvoorbeeld op je immuunsysteem en je slaap. Daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door te sporten, ademhalingsoefeningen te doen, gezond te eten en genoeg te slapen.

Nog steeds veel last van stress? Dan kan een supplement zoals Ashwagandha gummies ook helpen. Ashwagandha is een kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt. Het helpt stress verminderen en heeft daarnaast nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Stap 4: Heb je een aandoening of conditie?

Gezondheidsproblemen kunnen ook een reden zijn dat je vitamines neemt. Weet wel: vitamines zijn nooit de complete oplossing voor je probleem. Ze kunnen alleen helpen. Als je bijvoorbeeld weet dat je hoog cholesterol hebt, kan omega 3-6-9 helpen. Veel last van je menstruatie? Dan kun je Menstruatie gummies proberen.

Heb je een specifiek gezondheidsprobleem? Ga dan eerst even langs de huisarts. Die kan je helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Vitamines zijn namelijk niet bedoeld om welke ziekte dan ook te genezen of behandelen.

Hou in de gaten welke vitamines je nodig hebt

Omdat je gewoontes wel eens veranderen, is het belangrijk omregelmatig opnieuw dit lijstje langs te gaan. Kijk goed naar jezelf als individu. Wat zijn je (eet)gewoontes, en kan je daarin iets aanpassen? Pas daarna moet je kijken of een supplement dat kan aanvullen.

Benieuwd welke vitamines wij allemaal hebben in de vorm van lekkere, vegan gummies? Bekijk dan ons assortiment!

 

Bronnen: RIVM, VetGezond.nl, Veganistisch Koken, Nature Made


Geschreven door

Teun Blankena