SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Waarom vlierbessen gezond zijn

Vlierbessen: kleine, paarse besjes die in veel achtertuinen groeien. Ze smaken lekker, en wist je dat ze ook nog eens gezond zijn? Vlierbessen zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. En dat geeft je weerstand een boost. Dit is waarom vlierbessen gezond zijn!

Waarom zijn vlierbessen gezond?

Het immuunsysteem

Je lichaam kan niet functioneren zonder je immuunsysteem. Want je immuunsysteem zorgt ervoor dat ziekteverwekkers buiten blijven. Bacteriën en infecties komen er zo niet in. Als je immuunsysteem niet goed werkt, maak je kans om ziek te worden.

Vlierbessen geven je immuunsysteem een boost

En dat immuunsysteem is nou precies de specialiteit van vlierbessen. In vlierbessen zitten namelijk allerlei stoffen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen. Als je goed eet, slaapt en geen stress hebt, krijg je al je vitamines binnen. Maar soms kun je wel wat extra’s gebruiken. En dan zijn vlierbessen de perfecte vitamineboosters: met vitamine C, allemaal mineralen en antioxidanten.

Vol vitamine C

In vlierbessen zit heel veel vitamine C. Vitamine C is nodig om witte bloedcellen te maken, en die heb je weer nodig voor een sterk immuunsysteem.

Met mineralen

Naast vitamine C zitten er ook veel mineralen in vlierbessen. En net als vitamines heb je mineralen nodig voor een gezond lichaam. In vlierbessen zitten calcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper en seleen.

Allemaal antioxidanten

Nog niet genoeg aan vitamine C en een hele rits aan mineralen? Dan hebben de vlierbessen ook nog antioxidanten in de aanbieding. Nou ja, dat ligt een beetje anders. Want sommige vitamines en mineralen zijn óók antioxidanten. Bij vlierbessen zijn dat vitamine C, seleen en zink. Wat antioxidanten dan doen? Ze maken vrije radicalen – agressieve stoffen die soms cellen en weefsels beschadigen – onschadelijk. En dat is belangrijk, want vrije radicalen kunnen op termijn hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel veroorzaken.

Elke dag vlierbessen

En dat allemaal in 1 besje. Waarom eten we ze niet vaker? Dat vroegen wij ons ook af. Daarom stopten we vlierbessenextract in onze immuunbooster gummies. We voegden er ook nog vitamine C aan toe, zodat je gezonde boost helemaal compleet is.

Vlierbessen gezond in een gummy

Het mooie aan onze immuunboosters is dat het gummies zijn. Ze hebben een lekkere sinaasappelsmaak en zijn makkelijk te kauwen waardoor je ze eigenlijk nooit vergeet. En ze zijn ook nog eens suikervrij, vegan, halal en glutenvrij.

Voedingssupplementen in een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl begint bij goed, gezond en gevarieerd eten. Voedingssupplementen – zoals onze immuunbooster gummies – zijn daar geen vervanging van, alleen een aanvulling. Onze gummies zijn niet bedoeld om ziektes te genezen of diagnosticeren. En onze adviezen zijn geen medisch advies. Ben je zwanger, geef je borstvoeding of ben je onder behandeling van een arts? Vraag dan je arts of diëtist om advies.


Geschreven door

Dorine