SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Vitaminegummies vs. gewone vitaminepillen; alles wat je moet weten

Je vergeet je vitamines vaker wel dan niet te nemen. Die droge pillen, je krijgt ze maar niet door. En je kinderen rennen elke ochtend gillend weg bij de aanblik van het potje. Wat je reden ook is, je denkt erover na om van gewone vitaminepillen naar vitaminegummies te switchen. Dat begrijpen wij als geen ander. Maar we begrijpen ook dat je nog wel wat vragen hebt. Want zijn gummies wel goed voor je? En werken gummies even goed als vitaminepillen? Vitaminegummies vs. pillen: we leggen ze naast elkaar.

Kiezen tussen vitaminegummies vs. pillen

Hoewel vitaminegummies in eerste instantie bedoeld waren voor kinderen, eten nu steeds meer volwassenen ze. Dat is niet gek. Ook voor volwassenen is het natuurlijk fijn dat ze lekker smaken en makkelijk te kauwen zijn.

Al die pillen…

Dan heb je nog het probleem van een lange pillenroutine. Als je elke dag voorgeschreven medicijnen én vitaminepillen slikt, ben je best even bezig. Vitaminepillen zijn dan misschien geen ‘echte’ pillen, je neemt ze wel op dezelfde manier: met een glas water. Voor sommige mensen wordt hun pillenroutine zo elke dag best lang. Met heel veel water. Dat kan er voor zorgen dat je er op een gegeven moment helemaal geen zin meer in hebt.

Voor- en nadelen van vitaminegummies vs. pillen

De voordelen van vitaminegummies zijn:

  • Ze zijn lekker en hebben allemaal een verschillende smaak
  • Ze zijn praktisch – je kunt ze gewoon nemen zonder water
  • Ze zijn niet vervelend om te eten
  • Ze helpen je om je routine vast te houden – omdat gummies lekker en leuk zijn om te nemen, vergeet je ze minder snel
  • Ze helpen om de vitamines die je niet genoeg binnenkrijgt via je eten aan te vullen

De nadelen van vitaminegummies zijn:

  • Ze bevatten misschien iets minder voedingsstoffen
  • Ze gaan sneller over datum
  • Je eet er makkelijker te veel van

Maar zo’n snoepje, dat kan toch niet gezond zijn? Ook dat valt mee: in onze gummies is geen suiker toegevoegd.

Wat gebeurt er als je te veel gummies eet?

Een risico van die lekkere gummies is dat je er makkelijk te veel van eet. En dat geldt ook voor je kinderen. Een pot met gewone vitaminepillen kun je waarschijnlijk gewoon op het aanrecht laten staan, maar met een pot gummies is dat anders.

Wat er gebeurt als je te veel vitamines binnenkrijgt, is natuurlijk hetzelfde bij gummies als bij gewone vitaminepillen. Maar er is wel een verschil tussen wateroplosbare en vetoplosbare vitamines. Een teveel aan wateroplosbare vitamines (vitamine B en C) plas je gewoon weer uit. Maar vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) worden opgeslagen in je lichaam. Daar kun je wel bijwerkingen van krijgen, van hoofdpijn tot misselijkheid en verminderde eetlust. Daarom is het belangrijk om je aan de voorgeschreven 2 gummies per dag te houden.

Dus waarom kies je vitaminegummies?

Zoals we altijd zeggen, het is het beste om je vitamines en mineralen binnen te krijgen met een gebalanceerd dieet. Met genoeg fruit, groente, zuivel, volkorenproducten, noem maar op. Maar vitaminegummies kunnen de perfecte uitkomst zijn voor sommige mensen. Kinderen, moeilijke eters, zwangere vrouwen, vegetariërs en veganisten. Maar ook iedereen die via eten niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Onze gummies zijn niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. En onze blogs zijn geen medisch advies. Heb je vragen of klachten? Neem dan contact op met je huisarts of diëtist.


Geschreven door

Teun Blankena