SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Op zoek naar een zwangerschapsvitamine? Dit moet er allemaal in zitten!

Goed voor je lichaam zorgen is belangrijk. En als je zwanger bent, heb je de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor twee lichamen. Dat ik niet niks. Je wil natuurlijk dat je kleine niets tekortkomt, ook op het gebied van vitamines. Daarom is het vaak een goed idee om een zwangerschapsvitamine te nemen tijdens je zwangerschap. Maar welke vitamines heb je precies nodig, en waar zitten ze in? We zochten het voor je uit.

Welke vitamines zijn belangrijk tijdens de zwangerschap?

Zorgen voor twee lichamen betekent niet dat je twee keer zoveel moet eten. Het is vooral belangrijk om extra goed te eten en te letten op wát je eet. En de vitamines die je daarmee binnenkrijgt.

Voor de meeste vitamines geldt namelijk hetzelfde advies als wanneer je niet zwanger bent. Maar het is tijdens je zwangerschap nóg belangrijker om ze ook echt binnen te krijgen. En er zijn een paar vitamines die je wel echt extra moet nemen als je zwanger bent. Welke dat zijn? Hier komen ze.

Foliumzuur

Zoals je misschien weet, krijgt iedereen die zwanger is het advies om extra foliumzuur (vitamine B11) te nemen. Ook al vooraf aan de zwangerschap. In je voeding zit namelijk niet genoeg foliumzuur. En dat terwijl je het wel nodig hebt om zwanger te worden en een gezonde zwangerschap te hebben.

Genoeg foliumzuur verkleint namelijk het risico dat je kindje met een open ruggetje, schisis of een hartafwijking geboren wordt. Daarom zit in iedere zwangerschapsvitamine of mommy gummy in ieder geval foliumzuur.

Vitamine D

Vitamine D krijg je binnen door in de zon te zijn. En een beetje uit je eten. Maar voor de meeste mensen is dat niet genoeg. Veel mensen krijgen dus het advies dus om extra vitamine D te nemen, vooral tijdens de zwangerschap. Vitamine D is namelijk essentieel voor de stevige botten van je baby, een gezond geboortegewicht en het voorkomen van astma-achtige klachten. En het verlaagt het risico op zwangerschapsdiabetes.

Ben je benieuwd hoeveel vitamine D je moet nemen tijdens je zwangerschap? Dat lees je in onze blog Vitamine D tijdens je zwangerschap: wat is het advies?

Bètacaroteen (vitamine A)

Een teveel aan vitamine A verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen. Daar moet je bij uit de buurt blijven dus. Maar je hebt vitamine A wel nodig tijdens de zwangerschap, onder andere voor een sterke weerstand, een goed gezichtsvermogen, een gezonde huid en een goed ijzergehalte. Daarom zit in een zwangerschapsvitamine bètacaroteen. Dat is een voorloper van vitamine A, die je lichaam zelf omdat in vitamine A. Precies zoveel als je nodig hebt: daardoor krijg je nooit te veel vitamine A.

Andere zwangerschapsvitamines

Zoals we eerder al zeiden: het is altijd belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen, zwanger of niet. Maar vooral tijdens je zwangerschap en voor je bevalling is het fijn om goed in je vel te zitten. Gelukkig staan de vertrouwde B-vitamines en vitamine C je daarin bij. Ze zorgen dat je minder vermoeid bent en dat je immuunsysteem sterk blijft. Daarom verschillende B-vitamines en vitamine C vaak ook in mommy gummies.

Een mommy gummy met alle zwangerschapsvitamines die je nodig hebt

Zoek je een manier waarop je alle vitamines die je nodig hebt tijdens je zwangerschap in een keer binnenkrijgt? Er zijn genoeg supplementen voor (aanstaande) moeders waar alle zwangerschapsvitamines hierboven in zitten. De allermakkelijkste en lekkerste? Dat zijn toch wel echt de mommy gummies. Zelfs als je misselijk bent slik je ze gewoon, omdat het lekkere, kauwbare gummies zijn. Geen vieze pillen, toch alle essentiële vitamines!

 

 

Twijfel je over welke vitamines je moet nemen? Vraag je verloskundige of gynaecoloog dan om advies.

Bronnen: Lareb, Voedingscentrum, Davitamon

 

 

 


Geschreven door

Dorine