SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Moeite met pillen doorslikken? Zo krijg je toch je vitamines binnen!

Pillen slikken? Bah! Dat is de eerste reactie van de meeste mensen. Vooral kinderen hebben er vaak een hekel aan. Omdat de pillen te groot zijn, te droog of een vies smaakje hebben. Maar ook volwassenen kunnen moeite hebben met pillen doorslikken. En als je bepaalde vitamines wel nodig hebt, zal het toch moeten. Gelukkig zijn er oplossingen voor!

Waarom heb je moeite met pillen doorslikken?

Er zijn verschillende redenen voor slikangst. Soms is het iets psychisch. Als je bijvoorbeeld ooit hebt gehad dat er iets in je keel bleef hangen en dat je toen bijna in stikte. Het kan zijn dat die ervaring zó heftig was, dat het traumatisch was. Dan ben je nu elke keer bang dat je stikt bij de gedachte van een pil die blijft hangen. Maar er kan ook iets lichamelijks aan de hand zijn. Slikken gaat moeilijker voor mensen met de ziekte van Parkinson of een spierziekte.

Hoe krijg je je pillen dan wel weg?

Een veel voorkomend probleem is een droge mond. Een paar slokken water nemen voordat je de pil neemt, kan al helpen. Je kan ook de pil op je tong leggen, je hoofd voorover buigen en dan doorslikken met een slok water uit een flesje. Zo komt er minder lucht bij en gaat het makkelijker. Nog steeds last van de grootte van de pil? Dan kun je ‘m kleiner maken en bijvoorbeeld door de yoghurt of appelmoes mengen.

De lekkerste oplossing als je moeite hebt met pillen doorslikken

Maar ja, de vieze smaak blijft. De manieren hierboven veranderen allemaal niks aan de pil op zich. En als je echt een trauma hebt, zal het nog steeds moeilijk zijn om je pillen door te slikken.

De oplossing: een pil die gewoon niet een vieze smaak heeft, maar lekker is. Zoals onze gummies. Bijna voor elke vitamine hebben we een gummy.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Voordelen van vitamine gummies

Vitamines slikken wordt veel makkelijker als je je pillen vervangt door gummies. Je hebt geen water nodig, ze hebben een lekker smaakje en het belangrijkste: je kunt er gewoon op kauwen. Voor volwassenen, maar helemaal voor kinderen wordt het slikken van vitaminepillen veel makkelijker als ze op een snoepje lijken.

Onze gummies zijn gemaakt van 100% natuurlijke, plantaardige ingrediënten en we hebben er geen suiker aan toegevoegd. Helemaal niet slechter dan gewone vitaminepillen dus!

Ben je benieuwd naar welke soorten vitamines we hebben? Hier kun je ze allemaal bekijken.

Bronnen: Radar, Gezondheidsnet, Quest en Apotheek.nl.


Geschreven door

Teun Blankena