SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Last van haaruitval? Deze 3 vitamines schieten te hulp

Vitamines tegen haaruitval

Je kussensloop onder een laag haren, elke dag je borstel vol lokken en het doucheputje dat steeds sneller verstopt raakt… Haaruitval is vervelend. Niet alleen vanwege de rondslingerende haren, maar ook omdat er natuurlijk minder op je hoofd blijven zitten. Daar wordt niemand blij van. Gelukkig kunnen vitamines helpen. Welke vitamines gaan haaruitval tegen? We zetten ze voor je op een rijtje!

Gaan vitamines haaruitval tegen?

Als je last hebt van haaruitval, kan het helpen om bepaalde vitamines te slikken. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat vitamines geen wondermiddel zijn. Ja, goed eten en de juiste vitamines zijn de basis voor een gezond lichaam. Dus ook voor gezond haar. Het kan natuurlijk nooit kwaad om je lichaam goed te verzorgen. Maar alleen met vitamines slikken red je het niet. Dat was de huishoudelijke mededeling, dan nu over naar de vitamines die helpen om haaruitval tegen te gaan!

3 belangrijke vitamines die helpen bij haaruitval

Vitamine B: houdt je haar sterk

Er zijn 8 B-vitamines. Daarvan zijn vitamine B6, B8 (ook wel biotine) het belangrijkst voor gezond haar. Biotine is een vitamine die je vaak voorbij ziet komen als het gaat om haaruitval tegen te gaan. En daar helpt het ook zeker bij. Biotine is namelijk belangrijk voor de aanmaak van keratine, een belangrijke bouwsteen van je haar. Maar ook de andere B-vitamines moeten goed op peil zijn: die helpen namelijk bij de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je haarzakjes.

Vitamine C: de beschermer

In je lichaam komen vrije radicalen voor. Dat zijn stoffen die je cellen beschadigen en bijdragen aan de negatieve effecten van veroudering – zoals bijvoorbeeld haaruitval. Maar er bestaan ook stoffen die die vrije radicalen opruimen: antioxidanten. Een van de krachtigste antioxidanten is vitamine C. Maar vitamine C doet nog meer: het helpt bij de groei en het herstel van weefsel. En bij de aanmaak van collageenvezels, de vezels die je haar structuur, stevigheid en elasticiteit geven.

Selenium: tegen haaruitval en broos haar

Kleine kanttekening: deze laatste is geen vitamine, maar een mineraal. En die helpen ook om haaruitval tegen te gaan. Bijvoorbeeld het mineraal selenium. Selenium is een van de stoffen die je lichaam helpt om proteïnen te verwerken, en je haar is opgebouwd uit proteïnen. Als je dus een tekort aan selenium hebt, kan je haar niet optimaal groeien. Een tekort aan selenium kan zelfs een veroorzaker zijn van broos haar of haaruitval. Aanvullen die mineralen dus!

Alle haarvitamines in 1

Naast vitamine B en C en selenium zijn er nog een aantal vitamines en mineralen die je kunt nemen om haaruitval tegen te gaan. In haar, nagels en huid gummies zitten:

  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • Vitamine B3
  • Vitamine B6
  • Foliumzuur
  • Biotine
  • Selenium
  • Sodium

Een mooi rijtje aan vitamines en mineralen die jouw haardos ondersteunen!

Kun je met vitamines haaruitval tegengaan?

Via je eten krijg je de belangrijkste vitamines en mineralen binnen. Die heeft je lichaam nodig om gezond te blijven. En ook je haar is daar gebaat bij.

Vitaminetekort kan een oorzaak zijn van haaruitval. Maar ook genetische aanleg en het hormoon testosteron hebben veel invloed op hoeveel last je hebt van haaruitval. Heb je het vermoeden dat je een vitaminetekort hebt en dat je haar daardoor uitvalt? Ga dan eens bloedprikken op de vitamines hierboven.

Bronnen: SOHF, Haarstichting


Geschreven door

Dorine