SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Je menstruatiepijn verlichten? Probeer deze 7 tips

Daar lig je weer. Met knallende buikpijn of ondraaglijke rugpijn. Waar je precies last van hebt, verschilt per persoon. Maar we zijn het erover eens dat menstruatiepijn geen pretje is. Gelukkig kun je op verschillende manieren je menstruatiepijn verlichten. Niet alles werkt voor iedereen, maar deze 7 zijn het proberen waard!

1. Blijf in beweging

Je bed of de bank zien er op dit moment waarschijnlijk het aantrekkelijkst uit. Maar wist je dat bewegen juist helpt om je krampen te verlichten? Een blokje om kan soms wonderen doen. En frisse lucht is natuurlijk nooit verkeerd.

2. Drink iets warms

Een warme mok op je schoot voelt fijn en kan de pijn ook nog eens verlichten. En er zijn veel theesoorten met kruiden die rustgevend werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kamille, gember of citroenmelisse? Als je niet zo’n theeleut bent, kun je ook kiezen voor warme melk. Koffie kun je beter laten staan, omdat cafeïne je klachten zelfs kan verergeren.

3. Een kruik

Warmte kan ook je menstruatiepijn verlichten. De kop thee van de vorige tip koelt relatief snel af – een kruik blijft langer warm. Ook ideaal voor als je ‘s avonds als je naar bed gaat last hebt van je menstruatie.

4. Ontspan!

Probeer het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met een kruik of een dikke mok thee. Trek comfortabele kleding aan en doe iets waardoor jij je ontspannen voelt. Een lekker warm voetenbadje of maskertje kan ook helpen.

5. Een massage

Van een massage knap je altijd op. Masseer de plek waar je pijn hebt, of dit nu je buik of je onderrug is. Heb je warme olie in huis? Dan is het nog fijner om daarmee te masseren.

6. Eet vezels

Je menstruatie kan een negatieve invloed hebben op je stoelgang. Eten met veel vezels helpt om de boel op gang te houden. Eet dus lekker veel volkoren brood, groente en fruit.

7. Neem een menstruatiegummie

Menstruatiegummies kunnen helpen je hormonale activiteit te reguleren. Én ze kunnen je spijsvertering ondersteunen. In de menstruatiegummies zit gember, kurkuma en zwarte peper. Gember en kurkuma worden al eeuwenlang gebruikt om pijn te verlichten en peper zorgt ervoor dat de kurkuma goed opgenomen wordt.

Ook fijn: de gummies hebben een lekkere aardbeismaak en ze zijn makkelijk te kauwen. Perfect voor op de bank.

De belangrijkste tip om je menstruatiepijn te verlichten

Wees een beetje extra lief voor jezelf. Trek je favoriete pyjama aan, steek de kaarsjes aan en gooi je dekbed op de bank. Rustig aan!


Geschreven door

Dorine