SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Jouw boodschappenlijstje voor de ultieme immuunboost

Je immuunsysteem boosten: 5 natuurlijke boosters

Vaak moe? Snel ziek? Nergens zin in? Kan wel eens aan je immuunsysteem liggen. Tijd om je immuunsysteem dus even een flinke boost te geven! Een sterk immuunsysteem krijg je vooral door een gezonde levensstijl te hebben en te houden. En eten is een belangrijk onderdeel van je levensstijl. In je voeding zitten namelijk de vitamines in die je lichaam nodig heeft om zichzelf te beschermen. Wat je mee moet nemen van de supermarkt? Wij maakten een boodschappenlijstje met 5 krachtpatsers om je immuunsysteem te boosten!

1. Kiwi

Bij vitamine C denk je misschien snel aan sinaasappels of citroenen. Maar wist je dan in een kiwi meer vitamine C zit dan in twee citroenen? In gold kiwi’s zit zelfs nog meer vitamine C. Met een kiwi per dag krijg je al ruim genoeg vitamine C binnen. Daarnaast zit er vitamine B6 in kiwi’s, een vitamine die je immuunsysteem ook ondersteunt. Morgenochtend door de yoghurt dus voor een immuunboost!

2. Yoghurt

Over yoghurt gesproken: ook een goeie voor je immuunsysteem. In yoghurt zitten namelijk goede, levende bacteriën. Die ondersteunen je darmflora, en daar is je immuunsysteem dan weer blij mee. De yoghurt met de meeste goede bacteriën is Griekse yoghurt.

3. Broccoli

Groentes zijn sowieso een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Maar broccoli mag je wel wat vaker eten als je je immuunsysteem wil versterken. Er zit namelijk superveel vitamine A, C en E in. Vooral als je broccoli rauw eet of stoomt blijven de voedingsstoffen intact.

4. Vlierbessen

Ook een goede kandidaat voor door de yoghurt: vlierbessen. Lekker, maar ook kleine immuunboostertjes. Ze barsten bijna uit elkaar van de vitamine C. Naast vitamine C zit er ook een goede dosis flavonoïden in vlierbessen. Flavonoïden zijn antioxidanten die vrije radicalen (schadelijke stoffen) in je lichaam tegengaan. Het onderzoek naar flavonoïden is nog in volle gang, maar het lijkt erop dat ze een positief effect op je immuunsysteem hebben.

5. Champignons

Onze huid maakt vitamine D aan als de zon erop schijnt. Maar dat trucje kunnen champignons ook! Veel champignons groeien onder de grond, maar in de soorten die boven de grond groeien zit veel vitamine D. En dat ondersteunt je weerstand.

Wat kan je verder doen om je immuunsysteem te boosten?

Alle immuunboosters van het boodschappenlijstje hierboven in huis? Goed begin. Probeer ze regelmatig te eten, en je immuunsysteem zal je dankbaar zijn. Maar er zijn ook nog andere manieren waarop je je immuunsysteem kan versterken.

  • Eet gezond
  • Drink genoeg water
  • Zorg voor een goede nachtrust
  • Beweeg genoeg
  • Probeer stress te voorkomen

De basis voor een ijzersterk immuunsysteem

Goed eten, drinken, bewegen en rusten is het devies dus. Merk je dat je immuunsysteem wel een extraatje kan gebruiken? Neem dan het boodschappenlijstje hierboven mee naar de supermarkt. Of probeer eens een supplement, bijvoorbeeld immuunbooster gummies. Die zijn gemaakt op basis van vlierbessenextract. Superlekker en je kunt ze elke dag nemen!

Bronnen: Etos, Holland & Barett, Zespri, Voedingscentrum


Geschreven door

Dorine