SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

Appelazijn, de natuurlijke booster voor je huid

Appelazijn voor je huid

Crèmes, lotions en andere middeltjes met lange ingrediëntenlijsten: je hebt ze allemaal al eens geprobeerd. Maar die mee-eters/acne/vettige huid/eczeem (vul in wat voor jou van toepassing is) blijft maar terugkomen. En je wil er nu eindelijk wel eens vanaf. Heb je al appelazijn geprobeerd? Deze natuurlijke booster kan je aan een fijne, gave huid helpen. En heeft nog véél meer voordelen.

Wat is appelazijn?

De basis voor appelazijn is – je raadt het al – appels. Als je appels perst, krijg je appelsap. Na een tijdje gaat het appelsap gisten: de suikers in het sap worden omgezet in alcohol. En als je er daarna weer lucht bij laat, gaat het gisten verder. Uiteindelijk verandert de alcohol in zuur. En dan heb je appelazijn.

Appelazijn bij huidproblemen

Heb je last van een onzuivere huid? Daar kan appelazijn tegen helpen. Appelazijn is namelijk een zuur en daardoor antiseptisch. Dat betekent dat het een ontstekingsremmende werking heeft en bacteriën en schimmels doodt. Het maakt je poriën helemaal schoon en helpt daarnaast bij het voorkomen van nieuwe puistjes. Appelazijn is daarom een topmiddel tegen mee-eters, acne, vette huid of eczeem. Daarnaast helpt appelazijn bij het herstellen van de pH-waarde van je huid.

Hoe gebruik je appelazijn voor je huid?

Allereerst: verdun appelazijn al-tijd met water voordat je het gebruikt. Anders is het te sterk en kan het gaan branden. Dep het daarna met een wattenschijfje op je huid. Laat het even intrekken en maak daarna je gezicht schoon met water. Blijf dit consequent een aantal keer per week doen, het is even aanvoelen wat voor jouw huid het fijnst is. Zo simpel is het!

Andere voordelen van appelazijn voor je huid

Naast de oneffenheden in je gezichtshuid tegengaan, kan appelazijn nog veel meer voor je huid doen. Zo helpt het bijvoorbeeld bij:

  • je huid jong houden;
  • je huid reinigen;
  • je huidbarrière in balans houden;
  • een verbrande huid verzachten.

Voordelen van appelazijn voor de rest van je lichaam

Appelazijn aan de buitenkant werkt goed, maar ook vanbinnen heeft ‘t ook zijn antiseptische werking. Zo zijn er meerdere onderzoeken naar bijvoorbeeld de cholesterolverlagende eigenschappen van appelazijn. Het kan ook helpen bij het afvallen – doordat je er langer een vol gevoel van houdt en het helpt bij het vetverbranden. Daarnaast kan appelazijn helpen tegen griepklachten.

De nadelen van appelazijn

Appelazijn is erg zuur. Niet heel lekker dus om te drinken, en ook niet goed voor het glazuur op je tanden. Om je tanden te ontzien kun je appelazijn drinken met een rietje. En om de smaak een beetje te maskeren kun je het mengen met bijvoorbeeld limonadesiroop of honing. Maar er bestaan ook appelcider gummies: gemaakt van 100% biologische appelazijn. En met een lekkere appelsmaak.

Appelazijn heeft dus veel voordelen: voor je huid werkt het tegen onzuiverheden. Maar ook voor de rest van je lichaam kan het positieve effecten hebben.

Bronnen: de Online Drogist, Famme, Natural Heroes

 

 


Geschreven door

Dorine