SUPER SALE - 1+1 - 2+2 - 3+3 - GRATIS!!!

5 goede gewoontes om deze herfst nog mee te beginnen

Het is populairder dan ooit om veel bezig te zijn met je gezondheid. Op Instagram kun je niet meer om al die afgetrainde lichamen en gezonde ochtendroutines heen. En dat kan afschrikken. Want zij doen het allemaal zó goed… Waar moet jij beginnen met je goede gewoontes? Nou, stapje voor stapje. Een gewoonte per keer. We verzamelden 10 concrete goede gewoontes waar je vandaag nog meer kan beginnen!

1. Ga een uurtje eerder naar bed

Je lichaam heeft rust nodig. Na een drukke dag moet je herstellen en moeten je hersenen alle informatie verwerken. Alleen dan kan je de volgende dag weer fris en fruitig beginnen.

Gemiddeld hebben mensen 7-9 uren slaap nodig per nacht. Hoeveel het voor jou precies is, kan verschillen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van je leeftijd en hoeveel je gedaan hebt op een dag. Dus, ook als je denkt dat je ook prima functioneert op 5 uren: maak er toch eens een goede gewoonte van om 7 uurtjes te slapen. Wedden dat je al snel verschil voelt?

2. Hou altijd een grote waterfles bij de hand

Water drinken is superbelangrijk. Je lichaam moet goed gehydrateerd zijn om bijvoorbeeld belangrijke voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Je huid wordt er een stuk beter van en het helpt zelfs bij spieropbouw en vetverbranding.

Je lichaam gebruikt door de dag heen al dat water. Dat moet jij weer aanvullen. Hoeveel water je nodig hebt, is afhankelijk van je gewicht. Ben je 60 kilo, dan heb je ongeveer 2,1 liter per dag nodig. Bij 80 kilo is het al 2,8.

Zorg er dus voor dat je elke dag genoeg water drinkt. Een handige manier is een grote waterfles gebruiken, bijvoorbeeld eentje van een liter. Neem ‘m overal mee naartoe, ook naar je werk. Zet ‘m in het zicht zodat je altijd kan drinken. Ook een voordeel: met zo’n fles kun je precies bijhouden hoeveel water je op een dag hebt gedronken.

3. Blijf bewegen

Ja ja, sporten is gezond. Dat weten we wel. Maar het kan best veel tijd kosten en soms heb je gewoon écht geen zin.

Gelukkig kan je ook buiten de sportschool bewegen. Twijfel je om met de auto naar je werk te gaan? Pak dan toch wat vaker de fiets. Lange rij bij de lift? Neem de trap. Zelfs staand wachten op de trein is gezonder dan op het bankje te gaan zitten. Pak de kleine beweegmomentjes!

4. Ga naar buiten

Maak elke dag een wandeling, hoe kort die ook is. Buiten is namelijk de perfecte plek om te bewegen. Maar buiten heeft nog veel meer voordelen voor je gezondheid. In de natuur zijn vermindert stress en helpt je ontspannen.

Laat je telefoon lekker thuis en kijk gewoon om je heen. Want een wandeling in de natuur is ook een fijn moment om je gedachten op orde te krijgen.

5. Let op je voeding

Hou eens bij wat je op een dag eet. Er zijn genoeg apps waarin je dat heel makkelijk kan doen. Pas dan zie je eigenlijk welke voedingsstoffen je wel en welke je vooral niet binnenkrijgt. En daar kun je natuurlijk iets aan doen.

Eet je bijvoorbeeld te weinig fruit? Of geen vlees of vis? Dan is de kans dat je een vitaminetekort hebt aanwezig. Als je dat inzicht hebt, kun je het aanvullen met je voeding of met bijvoorbeeld vitamines.

Goede gewoontes aanleren

Al die goede gewoontes neem je natuurlijk niet in een week aan. Probeer ze een voor een eigen te maken. Merk je dat een goede gewoonte er zo ingesleten is dat je er niet meer bij na hoeft te denken? Ga dan verder met de volgende. Dan voel je je na de herfst een compleet ander mens!


Geschreven door

Dorine